Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
2 clatite
50 gr zahar brun
1/2 lamaie
60 gr unt
200 ml fresh de portocale
45 ml lichior de banane
1 banana
30 ml cointreau
Daca iti doresti un desert cu care sa impresionezi si pentru care sa fii apreciat, aceasta reteta este perfecta.
In primul rand ai nevoie de 2 clatite. Fata de reteta clasica, puteti adauga in compozitia clatitelor putina coaja de portocale rasa pentru un plus de aroma.
Se pune zaharul brun intr-o tigaie neaderenta si, cu ajutorul unei jumatati de lamaie, il topim pana se caramelizeaza. Cand acesta se caramelizeaza adaugam untul. Dupa ce s-a topit si acesta, se stoarce sucul de la jumatatea de lamaie, se adauga sucul de portocale si lichiorul de banane. Se lasa pe foc mic, se adauga banana taiata felii si se amesteca pana cand sosul mai scade.
Se scot feliile de banane intr-un castron, se adauga prima clatita si se acopera cu sos. Se pun feliile de banana (jumatate din cantitate), se impatureste pe jumatate clatita si se lasa in tigaie. Procedam la fel si cu a doua clatita.
La sfarsit turnam lichiorul si flambam imediat. Se servesc pe loc.
Daca doriti sa le serviti intr-un mod spectaculos, cand le asezati in farfurie mai turnati o lingura de lichior si flambati-l. Absolut delicios!
Enjoy it!
0 Notes