Macarons de vanilie

  • Macarons de vanilie
  • Macarons de vanilie
  • Macarons de vanilie
  • Macarons de vanilie
  • Macarons de vanilie
  • Macarons de vanilie
Nota:
Servings:
10
Timp total:
2 h
Nota din partea autorului:
Macarons de vanilie - un desert atat de delicat!
Ingrediente

Pentru biscuite:
300 gr faina de migdale
300 gr zahar pudra
110 gr albusuri de ou lichefiate
3 pastai de vanilie
+
300 gr de zahar pudra
75 gr de apa minerala
110 gr albusuri de ou lichefiate

Pentru ganache-ul de vanilie:
400 gr creme fraiche sau smantana pentru frisca (grasa)
2 pastai de vanilie din Mexic
2 pastai de vanilie din Madagascar
2 pastai de vanilie din Tahiti
440 gr ciocolata alba Valrhona Ivoire

Instructiuni

Daca te gandesti la Macarons, cu siguranta te vei duce cu gandul la Paris! Si daca spui Macarons, spui Pierre Herme, pentru ca aceasta este cea mai faimoasa reteta a sa… Un desert atat de delicat!

In continuare va voi prezenta reteta lui Pierre Herme pentru Macarons de vanilie.

In primul rand se cantareste cantitatea necesara de albusuri de ou in doua boluri. Se acopera cele 2 boluri cu folie de plastic. Aceasta se gaureste cu ajutorul unui cutit.  Se recomanda ca albusurile de ou sa stea in aceasta stare o saptamana inainte de a le folosi, pentru a-si pierde din elasticitate.

Se cern faina de migdale si zaharul pudra intr-un bol. Se taie pastaile de vanilie in doua si se adauga semintele peste acest amestec. Se toarna peste ele prima cantitate de albusuri ( 110 g ) , dar nu se amesteca .

Se pune apa impreuna cu zaharul pe foc mic si se fierbe pana cand acesta ajunge la temperatura de 118 C (se foloseste un termometru pentru zahar). Cand siropul ajunge la 115 C, se incepe mixarea celei de- a doua parte de albusuri.

Cand zaharul ajunge la 118 C se toarna siropul peste albusurile mixate. Se continua sa se mixeze la viteza mare pentru un minut. Se reduce viteza de mixare la mediu si se continua mixarea pentru aproximativ doua minute. Tocmai s-a format o bezea italiana.

Trebuie sa se astepte pana cand bezeaua s-a racit si a ajuns la 50 C si, cu ajutorul unei spatule, se incorporeaza in amestecul de migdale si zahar, amestecand dinspre exterior spre partile laterale. Cand compozitia devine lucioasa inseamna ca este gata. Aluatul trebuie sa semene cu un aluat de tort care curge usor .

Se toarna compozitia intr-un pos echipat cu un dui simplu de 11. Se pregatesc 3 tavi cu hartie de copot si se spriteaza cerculete de 3,5 cm, cu distanta de 2 cm intre ele. Dupa ce se aseaza in tava trebuie sa se loveasca tava cu macarons de suprafa de lucru (blatul de bucatarie) pentru a scoate aerul din compozitie. Se lasa macarons sa se odihneasca minim 30 minute pana cand au format o crusta.

Se coc timp de 12 minute la 180 C in cuptorul preincalzit si se deschide usa cuptorului de doua ori pe parcursul coacerii, timp de cateva secunde, pentru a lasa aburul sa iasa. Se deschide prima data usa cuptorului dupa opt minute, apoi  dupa 10 minute. Dupa ce se scot din cuptor trebuie scoase din tavi si lasate sa se raceasca inainte de a le desprinde de pe hartia de copt.

Pentru ganache-ul de vanilie: Se taie pastaile de vanilie si se curata de semintele care se pun impreuna cu pastaile peste smantana dulce. Se aduce aduce aceasta compozitie pana in punctul de fierbere, se ia de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat timp de 30 minute.

Se topeste ciocolata la bain marie. Se arunca tijele pastailor din smantana si aceasta se rastoarna peste  ciocolata topita. Se rastoarna intreaga compozitie intr-un vas si se lasa sa se raceasca. Se acopera ganache – ul cu folie de plastic, astfel incat folia sa atinga compozitia .

Cel mai bine este sa se faca ganache-ul cu o zi inainte sau cel putin cateva ore inainte de a asambla macarons.

Cu ajutorul unui pos sau al unei lingurite se pune o cantitate generoasa de ganache pe o jumatate de macaron si se acopera cu o alta jumatate. Se tin la frigider pentru 24 de ore si se scot cu 2 ore inainte de servire pentru a fi savurate la temperatura ideala .

Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: