Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
Pentru baza
180 gr biscuiti
60 gr unt nesarat, topit
2-3 linguri de menta tocata marunt
Pentru Mojito
coaja rasa si sucul de la 4 lime
8 linguri de menta tocata
Pentru crema de branza
300 gr smantana dulce/pentru frisca
4 linguri de rom
400 gr crema de branza
300 gr mascarpone
120 gr zahar pudra brun
Fiona Cairns este foarte indragita in Marea Britanie, fiind cea care a realizat tortul pentru nunta regala dintre Kate Middleton si Printul William. Ultima ei carte de bucate, The Birthday Cake, este plina de prajituri delicioase, budinci si produse de patiserie, care sunt perfecte pentru a fi servite la orice ocazie. Aceasta reteta de mojito cheesecake este preluata din cartea sa.
Pentru baza se zdrobesc biscuitii intr-un robot de bucatarie si apoi se pun intr-un castron impreuna cu untul si menta tocata. Se pune aceasta compozitie intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, de 26 – 28 cm (unsa cu unt in prealabil). Se apasa foarte bine pentru a o nivela si se lasa in frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Se pun coaja si sucul de la lamai impreuna cu menta intr-o cratita la foc mic pana cand se incalzesc putin, se lasa pentru cateva ore la infuzat si apoi se strecoara acest sirop. Se mixeaza frisca pana cand aceasta incepe sa se ingroase usor, adaugand incet romul.
Intr-un bol se mixeaza crema de branza, mascarpone si zaharul, apoi se incorporeaza frisca cu grija, cu ajutorul unei spatule. Se pune crema peste blatul de biscuiti si se lasa la rece pentru cateva ore inainte de servire.
Enjoy it!
0 Notes