Prajitura cu ciocolata si limeta cu crema Margarita

  • Prajitura cu ciocolata si limeta cu crema Margarita
  • Prajitura cu ciocolata si limeta cu crema Margarita
  • Prajitura cu ciocolata si limeta cu crema Margarita
  • Prajitura cu ciocolata si limeta cu crema Margarita
  • Prajitura cu ciocolata si limeta cu crema Margarita
  • Prajitura cu ciocolata si limeta cu crema Margarita
Nota:
Servings:
8-10
Timp total:
60 min
Nota din partea autorului:
Aceasta prajitura are ceva care te va face sa o mananci foarte repede!
Ingrediente

Pentru prajitura:

150 gr ciocolata neagra, bucati
150 gr unt nesarat, si ceva in plus pentru uns
6 oua
250 gr zahar
100 gr migdale rasnite
4 lingurite pudra de cacao
coaja si zeama de la 1 limeta
zahar pudra pentru decorat

Crema Margarita:

60 ml zeama de limeta
1 lingura tequila
1 ligura triplu sec sau Cointreau
75 gr zahar pudra
250 ml smantana pentru frisca

Instructiuni

Aceasta prajitura are ceva care te va face sa o mananci foarte repede! Este alegerea minunata pentru o masa alaturi de prieteni. Aceasta prajitura e inspirata din cartea Nigella Lawson – Gateste cu pasiune.
Se incalzeste cuptorul la 180˚C, si se acopera fundul unei forme de prajituri cu diametrul de 23 cm, cu hartie de copt si se ung marginile cu unt.
Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain – marie. Se mixeaza ouala cu zaharul pana cand acestea isi tripleaza volumul, devenind albe si pufoase.
Se amesteca migdalele rasnite cu pudra de cacao si se inglobeaza amestecul in compozitia de oua, apoi se adauga cicocolata racita si la sfarsit untul. La urma, se inglobeaza coaja rasa de limeta si zeama.
Se toarna aluatul in forma pregatita si se coace timp de 40-45 minute (se verifica dupa 35 de minute), prajitura trabuie sa fie tare deasupra, dar sa tremure usor inauntru.
Dupa ce se raceste putin prajitura se acopera cu un servet, ca sa nu se formeze o crusta.

Pentru crema Margarita:
Se amesteca zeama de limeta, tequila si cointreau intr-un bol, apoi se incorporeaza zaharul pudra si se lasa sa se dizolve.
Se bate usor smantana pentru frisca, astfel incat sa se obtina un amestec usor curgator, aerat care se amesteca cu siropul de mai sus.

Dupa ce prajitura s-a racit, se scoate din forma, se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu crema Margarita.

Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: