Risotto cu ciuperci

  • Risotto cu ciuperci
  • Risotto cu ciuperci
  • Risotto cu ciuperci
  • Risotto cu ciuperci
  • Risotto cu ciuperci
  • Risotto cu ciuperci
Nota:
Servings:
4
Timp total:
45 min
Nota din partea autorului:
O reteta simpla si delicioasa!
Ingrediente

250 gr orez pentru risotto (eu am avut unul cu ciuperci porcini)
2 Lg ulei de masline
2 cuburi de unt
o ceapa
un pahar vin alb sec
500 gr supa legume
50 gr parmezan

Instructiuni

Vom incepe cu supa de legume care trebuie sa fie calda. Eu, pe langa legumele proaspete folosite (morcov, ardei gras, telina, radacina de patrunjel), am adaugat si cateva legume deshidratate (morcov si telina) pe care le-am pus in risotto impreuna cu supa.

Se incalzeste uleiul de masline cu un cubulet de unt, se adauga ceapa si se lasa pe foc aproximativ 10 minute. Cand aceasta din urma se inmoaie, se adauga orezul si se amesteca. Cam dupa 2 minute compozitia va deveni translucida si este momentul sa adaugati vinul, pe care il lasati sa fiarba si sa se evapore.

Dupa ce s-a evaporat vinul se adauga primul polonic de supa si putina sare (orezul pe care l-am folosit eu a fost cu ciuperci deshidratate, sare si patrunjel uscat asa ca nu am mai adaugat suplimentar). Se continua cu supa, amestecand de fiecare data pana se absoarbe. Acest proces va dura aproximativ 25-30 minute. La final trebuie sa fie cremos si usor zemos.

Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga untul si parmezanul si se amesteca bine pentru omogenizare. Se lasa acoperit 2 minute inainte de servire pentru a deveni extrem de cremos. Trebuie servit imediat.

Daca  nu gasiti orez cu ciuperci, puteti lua proaspete sau deshidratate si le adaugati in acelasi timp cu ceapa, iar la sfarsit, impreuna cu parmezanul si untul adaugati si patrunjel, fie el proaspat sau uscat.

Este o reteta usoara, dar pe care o puteti transforma intr-o cina foarte gustoasa.

Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: