Tarta cu ciocolata si zmeura

  • Tarta cu ciocolata si zmeura
  • Tarta cu ciocolata si zmeura
  • Tarta cu ciocolata si zmeura
  • Tarta cu ciocolata si zmeura
  • Tarta cu ciocolata si zmeura
  • Tarta cu ciocolata si zmeura
Nota:
Servings:
8-10
Timp total:
50 min
Nota din partea autorului:
O combinatie delicioasa de ciocolata neagra si zmeura!
Ingrediente

175 gr faina
50 gr pudra de cacao
50 gr zahar brun pudra
150 gr unt nesarat
3 galbenusuri de oua
1 lingurita extract de vanilie
500 gr zmeura

Pentru Ganache-ul de ciocolata:

200 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri extract de vanilie
75 gr unt nesarat

Instructiuni

Aceasta tarta este o combinatie delicioasa de ciocolata cu zmeura. Reteta ii apartine lui Eric Lanlard si este luata din cartea “Chocolat”.
Intr-un bol se cerne faina impreuna cu pudra de cacao si zaharul pudra. Se adauga untul si se framanta cu ajutorul degetelor pana cand amestecul se aseamana cu un pesmet fin . Se adauga galbenusurile si se amesteca usor , apoi se adauga vanilia si se amesteca pentru a forma un aluat neted. Se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca in frigider pentru cel putin 30 de minute .
Se incalzeste cuptorul la 190 C. Se unge putin cu unt o forma de tarta de 24 cm diametru .
Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se aseaza cu atentie in forma de tarta. Se inteapa aluatul din loc in loc cu ajutorul unei furculite si se acopera cu hartie de copt. Peste hartia de copt se pun bile ceramice pentru cuptor sau fasole boabe si se coace in cuptor timp de 15 minute. Se scoate hartia de copt si bilele si se mai lasa aluatul in cuptor pentru inca 5 minute. Se lasa sa se raceasca .
Pentru a face ganache-ul, se topeste ciocolata intr-un vas termorezistent la bain-marie , asigurandu-va ca suprafata apei nu atinge vasul. Intre timp se pune intr-un vas frisca lichida si se incalzeste, fara a o fierbe. Se pune ciocolata topita peste frisca incalzita incet, amestecand usor. Se adauga vanilia, apoi untul si se amesteca pana cand se omogenizeaza compozitia.
Se pune zmeura peste aluatul de tarta, pastrand cateva bucati pentru decor. Peste zmeura turnam ganache-ul de ciocolata.
Se lasa timp de cel putin 30 de minute la rece. Se serveste decorata cu zmeura ramasa si pudrata cu zahar pudra.
Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4.86 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: