s4|ic|cu|zx|so|k6|ke|kv|m5|tw|jq|gg|zv|ts|qz|lf|ig|zi|xh|ly|st|2h|ri|iv|pu|pl|65|xm|70|pf|rm|yw|wt|je|mp|cl|lj|aq|gd|v1|uo|h4|ge|5e|5u|hl|n8|ez|xl|ur|cd|ue|xu|md|fi|rg|jx|xl|vs|sm|cd|zj|oc|y9|vf|37|mq|fj|pg|dm|yb|wh|f5|md|vg|qp|b5|mb|j9|mt|jc|6q|b5|ik|35|jr|pc|pk|2u|as|bk|xl|1s|oa|bo|eb|ru|oo|lq|xr|nx|nj|fu|jy|ot|b6|nb|0e|un|nx|ly|bc|11|rm|9v|mu|tz|ck|49|1d|yx|on|ya|kh|6b|nm|ou|pj|ig|vs|ek|xd|tu|tw|uv|n3|ki|mu|6s|ds|4c|vt|ty|8y|ns|e9|1s|ij|xm|sc|qe|5z|zt|kc|nx|fj|pd|zu|gs|iz|8e|xc|3x|vz|zb|ha|z3|gi|el|yn|m2|1y|jb|at|dl|lm|0u|pb|mx|lr|3k|nh|gj|sv|6e|ib|4y|ai|k0|ri|yy|ha|u9|eh|wc|mq|iu|oh|c1|85|ch|7w|v6|yp|rs|5r|2q|ir|7z|qq|cr|aj|sh|vt|zf|wa|ik|hd|35|7z|wj|te|hu|2a|0y|to|et|ew|ay|zr|w7|qh|9g|08|hx|wy|u3|kd|ef|b3|3p|kq|mh|kp|sk|yx|4p|tp|zp|ha|7n|et|ep|tt|s5|yd|gj|8w|aq|ac|6p|yd|2t|dg|im|yn|q3|ru|93|ww|8o|lk|4g|md|9l|ne|v5|gf|u2|n2|dq|nl|m8|oi|2p|cd|ly|6g|n7|hs|68|0t|sj|au|hz|8k|bx|kb|me|2y|c0|1 Tarta cu somon, boabe de mustar si marar | Jurnalul Unei Cookaholice

Tarta cu somon, boabe de mustar si marar

  • Tarta cu somon, boabe de mustar si marar
  • Tarta cu somon, boabe de mustar si marar
  • Tarta cu somon, boabe de mustar si marar
  • Tarta cu somon, boabe de mustar si marar
  • Tarta cu somon, boabe de mustar si marar
  • Tarta cu somon, boabe de mustar si marar
Nota:
Servings:
6-8
Timp total:
60 min
Nota din partea autorului:
Somon afumat, boabe de mustar frantuzesc, marar...aperitivul perfect sau o masa usoara!
Ingrediente

1 lingura de unt
4-6 cepe verzi, taiate marunt
175 gr somon afumat
2 oua, batute
150 ml creme fraiche / smantana grasa pentru gatit
1 lingura marar proaspat tocat
2 lingurite boabe mustar
sare si piper proaspat macinate

Pentru aluat:
250 gr faina alba
1 lingurita sare fina
150 gr unt nesarat, taiat in bucati
1 ou batut
1 lingura lapte

Instructiuni

Unele dintre combinatiile clasice raman in continuare cele mai bune, si ar fi o prostie sa le actualizam. Somon afumat , mult marar proaspat, boabe de mustar frantuzesc picante pot constitui aperitivul perfect sau o masa usoara. Aceasta reteta este din cartea “Tart it up” – a lui Eric Lanlard.
Primul pas este aluatul pentru tarta:
Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un bol mare. Cu ajutorul degetelor, se adauga untul si se amesteca pana cand amestecul se aseamana cu un pesmet fin.
Se face un gol in centru si se adauga restul ingredientelor. Din nou, cu ajutorul degetelor, se amesteca pentru a forma un aluat neted.
Se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta usor de doua sau de trei ori. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider timp de cel putin 30 de minute inainte de utilizare.
Se pune aluatul racit pe o suprafata presarata cu faina si se intinde cu 5 cm mai mult decat forma de tarta. Se unge cu putin unt tava pentru tarta, apoi se pune aluatul in tava cu ajutorul unui sucitor.
Se ridica cu atentie marginile aluatului in sus pentru a pune aluatul tava. Se apasa aluatul ferm, pentru a va asigura ca nu exista aer intre aluat si tava. Se indeparteaza aluatul in exces de pe marginile tavii.
Se inteapa aluatul din loc in loc cu ajutorul unei furculite si apoi se lasa pentru 15 minute la frigider. Se pune peste aluat o hartie de copt apoi peste aceasta se pun bile de patiserie pentru copt sau boabe de fasole.
Se coace în cuptorul preincalzit la 180˚C, timp de 10-15 minute, apoi se scoate hartia de copt impreuna cu bilele de copt si se mai lasa in cuptor pentru inca 10 minute sau pana cand partea de jos este uscata si tare, iar marginile de sus sunt aurii.
Se topeste untul intr-o tigaie si se soteaza ceapa verde pentru doua-trei minute, sau pana cand aceasta s-a inmuiat. Se lasa intr-un bol la racit.
Se aranjeaza bucatile de somon afumat peste aluatul de tarta copt.
Intr-un bol se mixeaza ouale, creme fraiche-ul, mararul, boabele de mustar si ceapa verde racita si se asezoneaza cu sare si piper. Se toarna acest amestec peste somon.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180˚C (160˚C daca se foloseste functia cu ventilator a cuptorului) pentru 18-20 de minute sau pana cand tarta devine aurie.

Enjot iy!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: