Baton de ciocolata cu miere

  • Baton de ciocolata cu miere
  • Baton de ciocolata cu miere
  • Baton de ciocolata cu miere
  • Baton de ciocolata cu miere
  • Baton de ciocolata cu miere
  • Baton de ciocolata cu miere
Nota:
Servings:
8
Timp total:
45 min
Nota din partea autorului:
Baton de ciocolata cu miere - absolut delicios!
Ingrediente

200 gr ciocolata cu lapte
40 gr unt nesarat
2 linguri de miere
2 linguri lapte condensat
75 gr fulgi de orez
25 gr nuca de cocos deshidratat
150 gr ciocolata alba
25 gr ciocolata neagra

Instructiuni

De cand mi-am cumparat cartea lui Eric Lanlard – “Chocolat” si “intamplator” m-am aprovizionat cu ciocolata Valrhona, gasesc foarte multe motive sa petrec cat mai multe ore in bucatarie! 🙂 Mai jos este o reteta delicioasa cu multa cicocolata!
Se unge cu unt o tava patrata de 18 cm si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se pun ciocolata cu lapte, untul, mierea si laptele condensat intr-o craticioara si se incalzesc usor pana cand se topeste ciocolata si devine neteda. Se toarna peste acest amestec fulgii de orez si nuca de cocos.
Se toarna amestecul in tava pregatita cu unt si hartie de copt si se niveleaza compozitia cu ajutorul unei linguri.
Se lasa la frigider minim 30 de minute pentru a se intari.
In continuare se topeste ciocolata alba intr-un bol la bain marie. Se lasa sa se raceasca timp de câteva minute, apoi se pune peste amestecul cu orez. Se pune iar in frigider pentru a se intari si stratul de cicocolata alba. Cand acesta s-a intarit, se topeste ciocolata neagra la bain marie si se decoreaza prajitura cu ajutorul unei lingurite sau al unui pos. Se lasa sa se intareasca la temperatura camerei.
Dupa ce se intareste si ciocolata neagra, se scoate prajitura din forma si se taie. Se poate pastra la frigider pana la 2 saptamani intr-o caserola perfect etansa sau in folie alimentara.
Este un desert rapid, dulce si foarte gustos. Puteti inlocui jumatate din cicocolata cu lapte cu ciocolata neagra pentru cei care prefera deserturile nu atat de dulci.
Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: