Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
150 gr unt
150 gr zahar brun fin
4 oua, cu allbusurile separate de galbenusuri
1 lingurita extract de vanilie
125 gr faina
25 gr cacao neindulcita
1 lingurita praf de copt
75 gr frucet de padure
Cred ca nimic nu se compara cu o briosa calda dimineata! Aceasta reteta este foarte simpla si o puteti face cu ce fructe va plac. Daca folositi fructe congelate nu le dezghetati inainte.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Pregatiti o tava de briose de 12 bucati cu hartie speciala pentru briose sau ungeti formele cu putin unt/ulei.
Se topeste untul impreuna cu zaharul la foc mic. Se aduce la punctul de fierbere acest amestec si se mai lasa pe foc inca doua minute, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca, apoi se transfera intr-un bol.
Albusurile se bat spuma. Se amesteca galbenusurile si extractul de vanilie cu amestecul de unt si zahar, dupa care se adauga faina, pudra de cacao si praful de copt. In acest amestec se adauga fructele de padure amestecand usor pentru a nu le zdrobi. Se incorporeaza si albusurile.
Se pune aluatul in formele pregatite, si se coc in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute sau pana cand cresc si sunt ferme la atingere. Briosele se lasa la racit in tava pentru cinci minute, apoi se transfera pe un gratar.
Enjoy it!
0 Notes