Cheesecake cu ciocolata alba si fructul pasiunii

  • Cheesecake cu ciocolata alba si fructul pasiunii
  • Cheesecake cu ciocolata alba si fructul pasiunii
  • Cheesecake cu ciocolata alba si fructul pasiunii
  • Cheesecake cu ciocolata alba si fructul pasiunii
  • Cheesecake cu ciocolata alba si fructul pasiunii
Nota:
Servings:
6
Timp total:
90 min
Nota din partea autorului:
Aceasta prajitura este fina si catifelata, cu o aroma exotica - desertul perfect pentru o zi de vara!
Ingrediente

100 gr biscuiti digestivi, zdrobiti
50 gr unt nesarat topit, plus suplimentar pentru ungere
125 gr ciocolata alba maruntita
125 ml smantana pentru frisca
225 gr crema de branza
225 gr mascarpone
4 linguri de zahar fin brun
2 lingurite extract de vanilie
4 galbenusuri
2 albusuri
125 ml pulpa de fructul pasiunii

Instructiuni

Acest cheesecake este fin si catifelat, cu o aroma exotica – desertul perfect pentru o zi de vara!
Se preincalzeste cuptorul la 180˚C ( daca folositi functia cu ventilator la 160˚C).
Pentru baza se zdrobesc biscuitii intr-un robot de bucatarie si apoi se pun intr-un castron impreuna cu untul topit. Se pune aceasta compozitie intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, de 20 cm (unsa cu unt in prealabil). Se coc in cuptor timp de 10 minute sau pana cand devin aurii. Se lasa sa se raceasca. Se reduce temperatura cuptorului la 150˚C (daca folositi functia cu ventilator la 130˚C).
Se pune ciocolata intr-un bol. Se pune smantana pentru frisca intr-o cratita pe foc mic si se incalzeste, dar nu se fierbe. Se toarna smantana calda peste ciocolata si se amesteca.
Intr-un alt bol se mixeaza crema de branza si mascarpone pana cand devine un amestec fin. Se adauga zaharul, vanilia si galbenusurile. Se adauga si ciocolata alba si pulpa de fructul pasiunii si se amesteca.
Intr-un bol se bat albusurile spuma. Se adauga doua treimi din albusuri peste compozitia de mai sus amestecand foarte bine si apoi se inglobeaza usor si restul albusurilor in compozitie.
Se rastoarna compozitia peste baza de biscuiti si se coace 50-60 de minute, sau pana cand se intareste compozitia, dar tremura usor in mijloc.
Se opreste cuptorul si se lasa cheesecake-ul inauntru pentru doua ore cu usa putin deschisa. Se lasa la frigider peste noapte.
Se poate decora cu sferturi de fructul pasiunii.

Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: