Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
Pentru blat:
50 gr unt topit
150 gr biscuiti digestivi
50 gr biscuiti amaretto
Pentru crema:
1 plic de gelatina
200 gr ciocolata alba
6 linguri de lapte
500 gr ricotta
300 ml smantana pentru frisca
50 gr zahar pudra
2 oua mari, cu albusurile separate de galbenusuri
1 lingurita extract de vanilie
Pentru decor:
fulgi de ciocolata alba
seminte rodie
Se zdrobesc cele doua tipuri de biscuiti si se amesteca cu untul topit. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius. Biscuitii se presara pe fundul unei forme de prajituri rotunde cu fundul detasabil. Se coc in cuptor 5 minute si apoi se lasa la racit.
Se amesteca gelatina cu doua linguri de apa si se lasa deopaarte. Se topeste ciocolata impreuna cu laptele la bain – marie. Se adauga gelatina in compozitia de ciocolata si se amesteca pana cand aceasta se dizolva.
Se mixeaza ricotta, galbenusurile, frisca si zaharul pana cand se omogenizeaza, adaugand la sfarsit extractul de vanilie. Albusurile se bat spuma.
Pentru a nu pune ouale crude, puteti bate galbenusurile impreuna cu zaharul la bain marie pana cand compozitia se ingroasa, se lasa putin la racit si apoi se mixeaza impreuna cu ricotta si frisca. La fel se procedeaza si cu albusurile impreuna cu zaharul, se mixeaza deasupra unui bol cu apa care fierbe.
Se adauga compozitia de ciocolata peste cea cu ricotta, dupa care se incorporeaza cu grija albusurile. Marginile formei se ung cu putin unt inainte de a pune crema. Se toarna crema peste baza de biscuiti racita. Se lasa la frigider peste noapte.
Pentru decor, se pot presara seminte de rodie si fulgi de ciocolata alba.
Pentru aceasta retete de cheesecake m- am inspirat din volumul GoodFood – Prajituri, torturi si fursecuri.
Enjoy it!
0 Notes