Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
Pentru baza:
200 gr biscuiti digestivi
60 gr unt topit
Pentru umplutura:
450 gr crema de branza
100 gr zahar fin
1/2 lingurita de extract de vanilie
2 oua mari
85 gr ciocolata alba topita
50 gr gem de zmeura
Pentru decorat:
zmeura proaspata
Aceasta reteta de cheesecake este absolut minunata!
Preincalziti cuptorul la 180˚C. Ungeti cu putin unt o forma rotunda cu fund detasabil de 23 cm si acoperiti fundul cu hartie de copt.
Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie, sau ii puteti pune intr-o punga de plastic si zdrobiti cu sucitorul. Topiti untul si amestecati-l cu biscuitii. Se coc in cuptorul preincalzit pentru 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Reduceti temperatura cuptorului la 135˚C.
Pentru umplutura mixati crema de branza, zaharul si vanilia pana cand se omogenizeaza amestecul. Adaugati ouale, amestecati si apoi incorporati ciocolata topita.
Puneti umplutura peste baza de biscuiti racita. Cu ajutorul unei linguri se pun puncte de dulceata de zmeura pe intreaga suprafata a cheesecake-ului. Cu ajutorul unui cutit treecti prin punctele cu dulceata de cateva ori pentru a crea un efect marmorat.
Puneti cheesecake-ul in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, opriti cuptorul si lasati cheesecake-ul in cuptor cu usa inchisa pentru doua ore.
Se lasa cheesecake-ul la frigider minim trei ore. Se decoreaza cu zmeura proaspata.
Enjoy it!
0 Notes