Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
Pentru biscuite:
300 gr faina de migdale
300 gr zahar pudra
110 gr albusuri de ou lichefiate
5 gr colorant alimentar natural rosu
+
300 gr de zahar pudra
75 gr de apa minerala
110 gr albusuri de ou lichefiate
Pentru crema de trandafiri:
200 gr de zahar pudra
75 gr de apa minerala
150 gr oua
90 gr galbenus de ou
400 gr unt foarte moale
4 gr esenta de trandafiri
50 gr sirop de trandafiri
Da recunosc iubesc deserturile! Dar printe deserturile mele preferate se regasesc si macarons. Reteta pe care o prezint azi este tot a celebrului Pierre Hermes – Macarons cu aroma de trandafiri!
In primul rand se cantareste cantitatea necesara de albusuri de ou in doua boluri. Se acopera cele 2 boluri cu folie de plastic. Aceasta se gaureste cu ajutorul unui cutit. Se recomanda ca albusurile de ou sa stea in aceasta stare o saptamana inainte de a le folosi, pentru a-si pierde din elasticitate.
Se cern faina de migdale si zaharul pudra intr-un bol. Se toarna peste ele prima cantitate de albusuri amestecata cu colorantul, dar nu se amesteca .
Se pune apa impreuna cu zaharul pe foc mic si se fierbe pana cand acesta ajunge la temperatura de 118 C (se foloseste un termometru pentru zahar). Cand siropul ajunge la 115 C, se incepe mixarea celei de- a doua portii de albusuri.
Cand zaharul ajunge la 118 C se toarna siropul peste albusurile mixate. Se continua sa se mixeze la viteza mare pentru un minut. Se reduce viteza de mixare la mediu si se continua mixarea pentru aproximativ doua minute. Tocmai s-a format o bezea italiana.
Trebuie sa se astepte pana cand bezeaua s-a racit si a ajuns la 50 C si, cu ajutorul unei spatule, se incorporeaza in amestecul de migdale si zahar, amestecand dinspre exterior spre partile laterale. Cand compozitia devine lucioasa inseamna ca este gata. Aluatul trebuie sa semene cu un aluat de tort care curge usor .
Se toarna compozitia intr-un pos echipat cu un dui simplu de 11. Se pregatesc 3 tavi cu hartie de copt si se spriteaza cerculete de 3,5 cm, cu distanta de 2 cm intre ele. Dupa ce se aseaza in tava trebuie sa se loveasca tava cu macarons de suprafa de lucru (blatul de bucatarie) pentru a scoate aerul din compozitie. Se lasa macarons sa se odihneasca minim 30 minute pana cand au format o crusta.
Se coc timp de 12 minute la 180 C in cuptorul preincalzit si se deschide usa cuptorului de doua ori pe parcursul coacerii, timp de cateva secunde, pentru a lasa aburul sa iasa. Se deschide prima data usa cuptorului dupa opt minute, apoi dupa 10 minute. Dupa ce se scot din cuptor trebuie scoase din tavi si lasate sa se raceasca inainte de a le desprinde de pe hartia de copt.
Pentru crema de unt cu trandafiri: Se aduce zaharul si apa la fiert intr-o craticioara. pana la 120 C.
Intr-un castron se amesteca ouale si galbenusul de ou pana cand se deschid la culoare. Se toarna amestecul de oua in cel de zahar si continuam sa mixam pana cand aceste se raceste complet.
Se mixeaza untul intr-un bol pana cand aceasta se ingroasa si seamana cu o crema. Se adauga amestecul de ou si se mixeaza in continuare pana la obtinerea unei consistente fine, apoi se adauga esenta de trandafir si siropul. La sfarsit mai mixam de cateva ori pentru a amesteca crema.
Cu ajutorul unui pos sau al unei lingurite se pune o cantitate generoasa de ganache pe o jumatate de macaron si se acopera cu o alta jumatate. Se tin la frigider pentru 24 de ore si se scot cu 2 ore inainte de servire pentru a fi savurate la temperatura ideala .
Enjoy it!
0 Notes