Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
1 pui de tara
50 ml ulei de palmier
un pahar de vin alb sec
ceapa verde (3 bucati)
5-6 catei de usutroi
cimbru
2-3 frunze de dafin
sare
piper proaspat macinat
o Lg legume deshidratate
sos de rosii - facut in casa
sos de rosii cu legume - facut in casa
Pentru cartofi:
4 cartofi
2 Lg ulei de masline
sare
piper proaspat macinat
fulgi de chilli
cimbru proaspat
rozmarin proaspat
parmezan
Aceasta reteta este una foarte gustoasa si foarte simpla! Pentru ca am avut un pui de tara si diverse sosuri de rosii facute in casa m-am decis ca este vremea pentru un ostropel.
Am taiat puiul in bucati mai mici, l-am condimentat cu sare, piper proaspat macinat si cimbru uscat si l-am pus la prajit in uleiul de palmier. Dupa ce s-a rumenit bine puiul pe o parte, l-am intors.
Cand a fost gata pe ambele parti, am scurs tot uleiul (ca sa fie o mancare mai light 🙂 fara grasime) si am turnat un pahar de vin alb sec. Dupa un minut am pus ceapa verde taiata subtire, usutroiul taiat feliute, foile de dafin si o lingura de legume deshidratate facute in casa.
Dupa cateva minute se pune sosul de rosii. Eu am facut o combinatie de data asta pentru ca am avut mai multe sosuri facute in casa – sos simplu de rosii si un sos cu rosii si diverse alte legume. Se acopera si se mai lasa la foc mic cam 15 minute, dupa care trebuie lasat 10 minute sa se odihneasca inainte de servire.
Am servit ostropelul cu o portie de cartofi la cuptor cu parmezan. Am taiat cartofii in felii groase, i-am stropit cu putin ulei de masline si am presarat peste ei sare, piper proaspat macinat, fulgi de chilli, rozmarin si cimbru si i-am bagat la cuptor la 220 C timp de 15 minute.
Cand sunt aproape gata ii scoatem din cuptor si presaram parmezan proaspat ras si ii mai lasam in cuptor cam 10 minute pana cand devin crocanti. A fost o cina delicioasa!
Enjoy it!
0 Notes