Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
500 gr paste proaspete
4 felii groase de sunca
1 Lg ulei de masline
sare
piper proaspat macinat
4 galbenusuri
200 gr smantana grasa
100 gr smantana pentru gatit
100 gr parmezan ras
coaja de la o lamaie
1 lg busuioc uscat
Daca sunteti un fan al pastelor, cu siguranta o sa va placa aceasta reteta de paste carbonara.
Se taie sunca in cubulete mici. Se incinge o tigaie, se adauga uleiul de masline si se prajeste sunca pana cand devine aurie.
In acest timp, se fierbe apa cu putina sare, se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-un castron se bat galbenusurile, smantana, jumatate din parmezan, coaja de lamaie, piperul si busuiocul. Cand pastele sunt gata se amesteca imediat cu compozitia de mai sus si cu sunca.
Sosul trebuie sa fie cremos. Daca acesta nu are textura dorita mai puteti adauga cateva linguri din apa in care au fiert pastele.
Se presara deasupra cu restul de parmezan si se serveste imediat!
Enjoy it!
0 Notes