Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
250 gr paste fussili
ulei de masline
8 fileuri de ansoa
crutoane de paine
2 catei de usturoi, feliati subtire
¼ lingurita fulgi de chilli
200 gr buchetele de broccoli
piper
parmezan ras proaspat
Aceste paste gatite simplu si rapid constituie o optiune sanatoasa pentru o masa de pranz sau o cina. Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o carte a lui Jamie Oliver.
Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa, dar pastram o parte din apa in care au fiert acestea.
Se incalzeste o tigaie si se adauga 2 linguri de ulei de masline. Dupa 2-3 minute se adauga 4 fileuri de ansoa si se maruntesc cu ajutorul unei spatule. Dupa ce acestea sunt topite se adauga crutoanele de paine si se lasa pana cand se acopera de ulei si devin crocante.
Intr-o alta tigaie se caleste usturoiul feliat cu 3 linguri de ulei de masline. Dupa 2 minute se adauga fulgii de chilli si cele 4 fileuri de ansoa ramase si se maruntesc.
Se adauga si buchetelel de broccoli peste usturoi si fileurile de ansoa si se pune din apa in care au fiert pastele pentru a ajuta sa se formeze un sos. Se condimenteaza cu piper si se amesteca bine.
Se pun pastele fierte peste broccoli si se amesteca. Se aseaza in farfurii si se presara deasupra crutoanele de paine si radem putin parmezan pentru un plus de aroma.
Enjoy it!
0 Notes