Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
500 gr ficat de pui
100 gr unt
450 ml lapte
2 foi de dafin
1/2 lg cimbru
1 lg legume deshidratate
3 catei de usturoi
sare
piper proaspat macinat
Pateul din ficat de pui este un aperitiv pe care eu personal il ador la micul dejun. Aceasta reteta este una simpla, dar cu un gust deosebit si se prepara in felul urmator:
Curatam foarte bine ficatul de punguta de fiere si de pielitele albe. Il spalam foarte bine, il punem intr-o craticioara si apoi il acoperim cu lapte.
Punem cimbrul, foile de dafin si legumele deshidratate. Il lasam la fiert in jur de 25 minute si, cu cateva minute inainte de a-l lua de pe foc, adaugam cateii de usturoi zdrobiti.
Scoatem ficatul si, dupa ce s-a racit, il punem intr-un robot de bucatarie impreuna cu 80 gr de unt la temperatura camerei si se mixeaza bine. Il asezonam cu sare si piper dupa gust.
In continuare punem pateul in vase si il acoperim cu restul de unt topit, pentru a impiedica oxidarea lui. Se poate pastra in frigider timp de 3-4 zile.
Enjoy it!
0 Notes