Pavlova cu fructe si fistic

  • Pavlova cu fructe si fistic
  • Pavlova cu fructe si fistic
  • Pavlova cu fructe si fistic
  • Pavlova cu fructe si fistic
  • Pavlova cu fructe si fistic
  • Pavlova cu fructe si fistic
Nota:
Servings:
4
Timp total:
30 min
Nota din partea autorului:
Pavlova - un desert usor, racoros si delicios!
Ingrediente

250 gr capsuni
125 gr merisoare
125 gr afine
1 lingura cacao
150 ml smantana pentu frisca
30 gr zahar pudra
100 gr fistic zdrobit

2 albusuri
70 gr zahar pudra

Instructiuni

Pavlova este un desert creat in onoarea balerinei ruse Anna Pavlova, dupa un turneu in Australia si Noua Zeelanda. Cele doua tari isi revendica inventarea acestui desert cu bezea.
Se incalzeste cuptorul la 100 grade Celsius. Se prepara baza de bezea, batand albusurile spuma, incorporand putin cate putin zaharul pudra. Pe tava cuptorului acoperita cu foaie de copt, se formeaza patru discuri mici de bezea incercand sa se obtina o mica scobitura in centru. Se baga la cuptor timp de o ora, apoi se stinge cuptorul si se lasa bezelele sa se usuce inauntru.
Ca si fructe eu am folosit afine, capsuni si meriosare, dar puteti incerca cu orice fruct va place si gasiti in functie de sezon.
Se cerne cacaua, se bate frisca lichida care trebuie sa fie foarte rece, se adauga zaharul si se bate pana se obtine frisca. Se adauga cacaua se amesteca putin, dar nu se incorporeaza de tot, ca sa ramana marmorat.
Se repartizeaza crema de frisca pe bezele, apoi se acopera cu fructe. Se presara fistic zdrobit.

Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: