Prajitura Gabriela

  • Prajitura Gabriela
  • Prajitura Gabriela
  • Prajitura Gabriela
  • Prajitura Gabriela
  • Prajitura Gabriela
  • Prajitura Gabriela
Nota:
Servings:
8
Timp total:
90 min
Nota din partea autorului:
O prajitura senzationala!
Ingrediente

Pentru blat :
5 albusuri
250 gr zahar
100 gr nuca macinata
1 lingura pesmet

Pentru crema :
5 galbenusuri
150 gr zahar
3 linguri de faina
250 ml lapte
o pastaie de vanilie
o lingurita extract de vanilie
250 gr unt fara sare

Instructiuni

Poate nu este cea mai “aspectuoasa” prajitura, dar cu siguranta va veti indragosti iremediabil de ea cand o veti gusta! Musafirii o vor adora cu siguranta – pot sa va spun ca cineva care a gustat din aceasta prajitura imediat i-a gasit numele de “colt de rai”, asa ca este o reteta care merita incercata.

In primul rand inainte de a va apuca sa preparati aceasta prajitura, trebuie sa lasati ouale la temperatura camerei minim o ora. Acest pas este foarte important, in special pentru spuma de albusuri, asa ca nu treceti peste el.

Intr-un bol se bat cele 5 albusuri spuma impreuna cu zaharul. Se mixeaza albusurile pana cand compozitia devine ferma si lucioasa. Incorporam nuca macinata si pesmetul cu ajutorul unei spatule.

Se unge o tava mare de cuptor cu unt, se acopera cu hartie de copt si se unge si hartia de copt cu putin unt. Se toarna compozitia in tava, se niveleaza  si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 C, timp de 35-45 minute. Timpul de coacere depinde de cuptor, dar trebuie sa aveti grija sa nu ardeti foaia pentru ca o sa capete un gust amar, dar in acelasi timp trebuie tinuta sufiecient la cuptor pentru a deveni crocanta si nu lipicioasa.

Pentru crema – se freaca galbenusurile cu zaharul, pana cand acestea capata o culoare albicioasa si se aseamana cu o spuma. Faina o dizolvam in lapte pentru a evita formarea de cocoloase si o adaugam peste galbenusuri. Aceasta compozitie o firbem la bain-marie, la foc mic, amestecand incontinuu pana cand devine tare ca o mamaliga. Se rastoarna crema pe o farfurie si se lasa la racit.

Intr-un bol se mixeaza untul, peste care se adauga crema complet racita. Se curata semintele de la o pastaie de vanilie si se adauga si extractul de vanilie, amestecand toata compozitia cu mixerul pana cand crema se omogenizeaza.

Foaia de bezea obtinuta se taie in doua jumatati. Se intinde crema intre cele doua blaturi obtinute si se pune la frigider peste noapte. Aceasta parte recunosc este cea mai grea, dar merita! 🙂

Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 4.96 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: