Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
9 ciocanele de pui
1 lingurita sare
1 lingurita piper rosu
4 lingurite boia ardei dulce
zeama de la o lamaie mica
2 linguri de mustar boabe
3-4 linguri pasta de rosii
1 ceapa mica rosie
3 catei usturoi zdrobiti
1 lingurita ardei iute tocat
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita coriandru macinat
1 lingura ulei de masline
3 cartofi
Aceasta marinada simpla intruneste toate calitatile dorite: zeama de lamaie fragezeste carnea de pui, chimionul si coriandrul o aromatizeaza, iar mustarul ii ofera un plus de savoare.
Se cresteaza fiecare ciocanel de pui de 3 ori pe diagonala, nu foarte adanc. Se aseaza ciocanelele intr-un vas de copt tapetat cu uleiul de masline.
Se formeaza marinada din toate ingredientele mentionate si se acopera bine ciocanele de pui cu aceasta. Se lasa carnea la marinat cel putin o ora sau peste noapte.
Se preincalzeste cuptorul la 240 C si se baga ciocanele de pui marinate impreuna cu cartofii feliati. Se lasa cicocanele cate 10 minute pe fiecare parte, pana cand sunt bine patrunse. Cartofii vor imprumuta din aroma marinadei si vor avea o savoare minunata.
Pe langa cartofii copti am fiert si un buchetel de broccoli si am ras un pic de parmezan pe deasupra. Absolut delicios!
Enjoy it!
0 Notes