Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
500g pui de caracatita (eu am folosit congelata)
1/2 sticla de vin rosu sec (folositi un vin de calitate - face diferenta)
250 gr tagliatelle rosii (eu am folosit Giovanni Rana)
o ceapa mica
2 catei de usturoi
3-4 fileuri de ansoa
cateva rosii cherry
ulei de masline
busuioc (optional)
Se spala puiutii de caracatita si se pune vinul la fiert. Cand a început sa fiarba, se pun caractitele si se fierb acoperite pentru 15 minute. Se scot caracatitele din vin pe un platou si se pastreaza vinul pentru pasul urmator.
Separat, se fierb pastele în apa sarata – cu 1 minut mai putin decat timpul specificat pe ambalaj.
Într-un wok se încalzeste uleiul de masline si se adauga ceapa, usturoiul (feliate foarte fin) si fileurile de ansoa. Se soteaza si se amesteca pana cand ceapa devine translucida. Se stinge apoi cu vinul în care au fiert caracatitele si se lasa pe foc pana cand sosul îsi reduce volumul la jumatate. Apoi se adauga caracatitele si rosiile cherry si se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga si pastele, amestecam si le lasam cateva minute acoperite pentru a se odihni.
Când serviti, puteti adauga bususioc proaspat care are o aroma desavarsita.
Enjoy it!
0 Notes