Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
400 g iaurt gras grecesc (se poate folosi orice iaurt, dar pentru o consistenta cremoasa si un gust autentic trebuie sa fie iaurt grecesc)
Ulei de masline
6 castraveti mici (sau unul foarte mare)
o legatura de marar
2-3 catei de usturoi (dupa gust)
o lingura de zeama de lamaie
Sare
Se începe cu castravetii, care se curata si se dau pe razatoare. Se presara un pic de sare peste ei si se lasa la scurs în timp ce pregatim iaurtul.
Se încorporeaza uleiul de masline în iaurt, amestecand continuu. Se pune ulei putin cate putin pana cand iaurtul îsi schimba gustul si se simte cel de masline.
Se adauga cateii de usturoi striviti, castravetii (pe care trebuie sa îi stoarceti foarte bine), mararul, zeama de lamaie si, daca mai este nevoie, se mai adauga sare. Se lasa la frigider minim o ora înainte de servire.
Cu toate ca am facut portie dubla, la noi s-a terminat imediat! 🙂 Este o reteta cu care ne putem rasfata oricand.
Enjoy it!
0 Notes