Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
250 gr unt nesarat
200 gr ciocolata neagra (min 70% cacao)
75 gr amarene/cirese confiate
50 gr nuci maruntite
80 gr pudra de cacao, cernuta
65 gr faina cernuta
1 lingurita praf de copt
360 gr zahar pudra
4 oua mari
Brownies sunt niste prajituri americane, cu multa ciocolata, absolut delicioase. Pentru aceasta reteta m-am inspirat din una din cartile lui Jamie Oliver.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetam cu harie de copt o tava de 30/20 cm si ungem cu putin unt.
Topim untul impreuna cu ciocolata intr-un castron la bain – marie si le amestecam pana la omogenizare. Adaugam ciresele/amarenele si nuca maruntita si amestecam bine.
Intr-un bol separat, se amesteca pudra de cacao, faina, praful de copt si zaharul. Peste acest amestec adaugam ciocolata topita si amestecam bine.
Batem ouale si le amestecam cu compozitia de mai sus pana cand aceasta devine lucioasa. Spre deosebire de celelalte prajituri pe care le incercati cu o scobitoare, aceasta trebuie sa “pice acest test”. Nu ne dorim un brownie overcooked, ci o prajitura usor elastica la exterior, dar lipicioasa la mijloc.
O lasam sa se raceasca in tava, apoi o putem transfera si taia in patrate mici. Absolut delicios!
O putem servi si cu o cupa de inghetata de menta alaturi.
Enjoy it!
0 Notes