Inghetata de rubarba cu capsuni

  • Inghetata de rubarba cu capsuni
  • Inghetata de rubarba cu capsuni
  • Inghetata de rubarba cu capsuni
  • Inghetata de rubarba cu capsuni
  • Inghetata de rubarba cu capsuni
Nota:
Servings:
8
Timp total:
30 min
Nota din partea autorului:
Aceasta inghetata va fi perfecta intr-o zi calduroasa de vara, si cu siguranta copii o vor iubi!
Ingrediente

450 gr rubarba taiata in bucati de 2 cm
180 gr zahar
30 ml apa
500 gr capsuni coapte
235 gr smantana pentru frisca
120 gr lapte

Instructiuni

Aceasta inghetata va fi perfecta intr-o zi calduroasa de vara, si cu siguranta copii o vor iubi!
Se pune rubarba taiata impreuna cu apa si cu 100 gr zahar intr-o cratita pe foc mediu. Se fierbe, se reduce focul si o lasam pe foc, amestecand continuu pana cand rubarba devine frageda si incepe sa se destrame. Ar trebui sa dureze in jur de 12 minute. Se transfera continutul intr-un bol si se lasa la racit.
Se fac piure capsunile cu ajutorul unui blender si apoi se trece piureul printr-o sita fina pentru a inlatura semintele.
Se pune laptele impreuna cu smantana pentru frisca intr-o cratita la foc mediu. Se incalzesc, dar nu lasati sa fiarba. Se adauga restul de zahar si se amesteca pana cand acesta se dizolva. Se lasa amestecul sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca rubarba, piureul de capsuni si laptele cu smantana. Se acopera cu folie de plastic si se lasa in frigider pentru cel putin doua ore sau peste noapte.
Se pune amestecul in masina de inghetata si se lasa aproximativ 30 de minute sau conform instructiunilor furnizorului.

Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: