Placinta cu spanac si feta

  • Placinta cu spanac si feta
  • Placinta cu spanac si feta
  • Placinta cu spanac si feta
  • Placinta cu spanac si feta
  • Placinta cu spanac si feta
  • Placinta cu spanac si feta
Nota:
Servings:
6-8
Timp total:
1h
Nota din partea autorului:
O reteta delicioasa de placinta umpluta cu spanac proaspat si branza feta!
Ingrediente

400 gr aluat foietaj
400 gr frunze de spanac proaspete (baby spinach)
400 gr branza feta
50 gr branza Cedar
35 gr parmezan
100 gr seminte de pin
4 oua
3 fire de ceapa verde
o legatura mare de marar
o bucata de unt
o lingura de ulei de masline
oregano uscat
nucsoara
sare si piper proaspat macinat
o lingura de lapte
seminte de susan

Instructiuni

Se spala spanacul foarte bine, eliminati coditele mai dure, si taiati fin. Se stoarce spanacul foarte tare pentru a elimina cat mai multa apa, si se presara sare peste el.

Intr-un castron mare se rade branza feta, parmezanul si branza cheddar.  Se adauga putin piper si niste oregano uscat. Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie timp de cateva minute, pana cand capata o culoare aurie si se pun peste amestecul de branza.

Incalziti uleiul de masline impreuna cu untul intr-o tigaie si caliti ceapa verde, taiata rondele, pana cand aceasta se inmoaie. Se adauga marar tocat fin si dupa cateva minute se adauga si spanacul amestecand bine. Gatiti spanacul cateva minute, pana cand capata o consistenta mai densa si il rasturnam peste amestecul de branza.

Bateti 3 oua intr-un castron si le punem peste spanac si branza. Se amesteca intreaga compozitie foarte bine si se rade putina nucsoara.

Ungeti o tava cu unt si puneti o foaie de aluat. Se toarna amestecul de spanac peste aluat si deasupra se pune a doua foaie de foietaj. Cu ajutorul unui cutit se fac mici crestaturi pe toata suprafata aluatului, pentru a forma mici patrate – acest lucru poate fi util si pentru portionare.

Batem un ou intr-un castron si cu ajutorul unei pensule il intindem pe toata suprafata placintei.

Asezati placinta in cuptorul preincalzit la 200° C si se coace timp de 35-45 de minute. Dupa aproximativ 20 minute, se scoate placinta din cuptor si, folosind o pensula intindem putin lapte pe intreaga suprafata a placintei, dupa care presaram deasupra seminte de susan, si se pune inapoi in cuptor.

Aceasta reteta este foarte similara cu cea greceasca pentru Spanakopita, cu mici modificari dupa gustul meu. Poate fi servita calda sau rece!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: