Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
325 gr capsuni proaspete
150 gr zahar
1 plic de gelatina
100 ml apa rece
1 Lg zeama lamaie
235 gr frisca, rece
Fiind sezonul capsunilor, noi incercam sa profitam la maxim de ele! Am ales spuma de capsuni deoarece este un desert usor, racoritor si care iti aminteste de copilarie.
Se pun capsunile intr-un bol si, cu ajutorul unui blender, se transforma intr-un piure. Daca vreti sa inlaturati semintele, se trece piureul de capsuni rezultat printr-o sita. Se adauga zaharul si zeama de lamaie.
Se pune gelatina in apa rece si se lasa 5 minute, apoi se pune intr-un vas la bain marie pentru a se dizolva. Aceasta nu trebuie sa fiarba pentru ca isi pierde proprietatile. Se pune gelatina peste piureul de capsuni si se lasa la frigider pana cand compozitia incepe sa se intareasca (aproximativ 30 minute).
Intre timp se bate frisca si se combina cu piureul de capsuni (dupa ce s-a racit), amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
Se pune spuma in pahare/boluri si se lasa la racit cateva ore pentru a se intari, inainte de a o servi. O puteti decora cu cateva frunzulite de menta si capsuni. Absolut delicicos!
Se poate folosi si ca umplutura pentru tort.
Enjoy it!
0 Notes