Prajitura snickers

  • Prajitura snickers
  • Prajitura snickers
  • Prajitura snickers
  • Prajitura snickers
  • Prajitura snickers
  • Prajitura snickers
Nota:
Servings:
8-10
Timp total:
2 h
Nota din partea autorului:
Prajitura snickers - desertul perfect cu ciocolata, caramel si alune!
Ingrediente

Pentru blat:
7 albusuri
7 linguri zahar
200 gr nuca macinata
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt

Pentru glazura 1:
200 gr ciocolata alba
3 linguri cu lapte

Pentru crema de caramel:
10 linguri zahar
200 gr unt
7 galbenusuri
200 gr alune de padure si nuci maruntite

Pentru glazura 2:
180 gr cicolata neagra
20 gr ciocolata alba
3 linguri cu lapte

Instructiuni

Aceasta prajitura este un desert delicios cu nuca, alune de padure, caramel si ciocolata fina de care invitatii se vor indragosti iremediabil. Este o prajitura care se asemeana la gust cu mult iubitul baton Snickers.
Pt blat : Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul treptat pana cand formam o compozitie de bezea. Nuca, impreuna cu faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor cu ajutorul unei spatule in albusurile batute spuma. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 25 de minute.
Se scoate blatul cand acesta este usor rumenit si se lasa la racit pe un gratar.
Pentru prima glazura se topeste ciocolata alba impreuna cu laptele pe un vas la bain marie. Cand blatul este racit se intinpe peste acesta ciocolata alba topita si se lasa la racit in frigider.
Pentru crema de caramel topim 8 linguri de zahar intr-o craticioara la foc mic. Cand acesta s-a topit complet, se adauga untul, amestecam si lasam sa fiarba pana cand se omogenizeaza amestecul.
Se amesteca galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar ramase si se adauga peste crema de caramel impreuna cu nuca si alunele de padure. Se amesteca continuu si se lasa la fiert pana cand crema incepe sa se ingroase.
Cand crema este racita complet se adauga peste stratul de cicolata alba si sa baga la racit pentru a se intari caramelul.
Pentru cea de a doua glazura se topeste ciocolata neagra impreuna cuc iocolata alba si laptele la bain marie. Se intinde peste stratul de caramel.
Se lasa la frigider cel putin 4 ore inainte de a o servi. Absolut delicioasa!

Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 4.88 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: