Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
piscoturi
500 gr mascarpone
500 gr smantana dulce pentru frisca
350 ml espresso
4 galbenusuri
7 Lg zahar
1 Lg Disaronno
cacao pudra
Tiramisu – ce-as mai putea sa spun despre acest desert? Este o reteta simpla, dar delicioasa.
In primul rand se face cafeaua pentru ca trebuie lasata la racit, altfel piscoturile vor absorbi prea multa cafea si nu vom mai obtine consistenta dorita.
Se freaca galbenusurile cu zahar pana cand se formeaza o crema albicioasa, cu aspect de spuma. Se incorporeaza galbenusurile in crema mascarpone. Se bate smantana pentru frisca si se amesteca cu compozitia de mai sus.
In crema se pot pune semintele de la o pastaie de vanilie sau un strop de brandy. In cafea de data aceasta eu am pus putin Disaronno, dar puteti pune si brandy sau amaretto.
Se monteaza prajitura astfel: pe fundul unei tavi/vas se pune un strat de piscoturi insiropate in cafea, apoi un strat gros de crema, iar un strat de piscoturi si inca un strat gros de crema.
Peste ultimul strat de crema puneti un strat de pudra de cacao.
Tiramisu trebuie lasat peste noapte la frigider.
Enjoy it!
0 Notes