Humus

  • Humus
  • Humus
  • Humus
  • Humus
  • Humus
  • Humus
Nota:
Servings:
4
Timp total:
20 min
Nota din partea autorului:
Humusul este un preparat foarte cunoscut si foarte indragit!
Ingrediente

200 gr naut la conserva
60 ml ulei de masline
sucul de la o jumatate de lamaie
2 catei de usturoi pisati
2 linguri pasta de susan (tahini)
1 lingurita de chimen
muguri de pin
sare si boia

Instructiuni

Humusul este un aperitiv specific tarilor arabe. Pe langa faptul ca este  foarte gustos, aceasta reteta se prepara foarte usor si repede.

Se scurg boabele de naut si se clatesc cu apa rece. Daca doriti o consistenta mai cremoasa a humusului, pastrati un pic din zeama de naut si mai adaugati din ea la sfarsit, daca preparatul nu ajunge la consistenta dorita.

Punem boabele de naut in robotul de bucatarie si mixam de cateva ori pentru a forma o pasta. Adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie, pasta de susan, usturoiul, o lingurita de sare si chimenul. Se mixeaza bine toate ingredientele pana cand ajung la o consistenta cremoasa si, daca mai este nevoie, acum este momentul cand putem adauga zeama de naut .

Atat cu zeama de lamaie , cat si cu pasta de susan puteti sa fiti mai cumpatati. Totul depinde de gustul fiecaruia.

Mugurii de pin se pun intr-o tigaie nonaderenta, incinsa timp de cateva minute, pentru a deveni crocanti. La sfarsit punem humusul intr-un bol, punem deasupra putin ulei de masline, boia si mugurii de pin.

Poate fi preparat cu o zi inainte sau chiar in ziua respectiva dar trebuie lasat cateva ore la frigider inainte de a fi consumat. Am servit cu lipii crocante!

Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: