Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
300 gr creveti prefierti
1 Lg ulei de masline
un cub de unt
2 catei de usturoi
coaja si zeama de la o lamaie
150 gr pasta de tomate/sos rosii
150 ml smantana pentru gatit
30 ml cognac
250 gr paste proaspete
o legatura mare de patrunjel
cateva frunze de busuioc
cateva frunze de oregano
sare
piper proaspat macinat
Nu stiu daca am mai spus, dar de creveti nu ma pot satura! Reteta este una rapida, simpla, dar foarte gustoasa pe care o puteti folosi pentru un pranz rapid.
In primul rand punem la fiert apa cu putina sare, in care va urma sa pregatim pastele.
Intr-o tigaie antiaderenta se pune uleiul de masline, untul, usutoiul feliat subtire, coaja rasa a unei lamai si pasta de rosii. Dupa ce acestea s-au incalzit si bucataria este inundata de un miros placut, se adauga crevetii. Dupa 2-3 minute se adauga si cognacul (puteti sa il si flambati daca doriti). 🙂
Se adauga smantana pentru gatit, se amesteca sosul si se mai lasa pentru cateva minute pe foc. La sfarsit asezonam cu sare, piper si sucul de lamaie.
Se pun pastele in apa care fierbe – cele proaspete au nevoie de 3-5 minute pentru a fi gata. Dupa ce s-au fiert pastele, se scurg de apa si se pun intr-un bol unde se adauga patrunjelul, busuiocul si oregano maruntite.
Se impart pastele amestecate cu verdeata in doua farfurii si se pune deasupra sosul cu creveti. Se rade putin parmezan si se serveste imediat. Delicios!
Enjoy it!
0 Notes