Ton cu busuioc

  • Ton cu busuioc
  • Ton cu busuioc
  • Ton cu busuioc
  • Ton cu busuioc
  • Ton cu busuioc
  • Ton cu busuioc
Nota:
Servings:
3
Timp total:
15 min
Nota din partea autorului:
Un peste minunat, cu o aroma subtila!
Ingrediente

1file ton - 800 gr
o mana de busuioc proaspat
1 ardei iute uscat
1 catel de usturoi
seminte de susan
zeama de la o lamaie
sare si piper proaspat macinat
1 Lg ulei de masline

Instructiuni

Tonul este probabil cel mai cunoscut peste. Cand cumparati ton, ar trebui sa va uitati la carnea lui care trebuie sa fie colorata uniform, de un rosu-inchis, si cu fibre stranse, fara tendoane. In reteta de mai jos, m-am inspirat dintr-o reteta a lui Jamie Oliver.

Mai intai trebuie sa punem pentru cateva minute semintele de susan (eu am folosit albe si negre) in cuptor pentru a se coace. Intre timp zdrobim ardeiul, adaugam usturoiul pisat, busuiocul maruntit  si zeama de lamaie si asezonam dupa gust. La sfarsit, cand sunt gata, adaugam si semintele de susan.

In acest amestec minunat asezam bucatile de ton, pe care ar trebui sa-l taiati cam de 2 cm grosime. Asezonam ambele parti ale pestelui cu amestecul de condimente si il lasam cam 30 minute pentru a se intrepatrunde aromele.

Am folosit o tigaie de ceramica pentru a-l gati. Frecati tigaia, care ar trebui sa fie foarte incinsa, cu un prosop de hartie imbibat in uleiul de masline, apoi puneti in ea bucatile de ton. Trebuie sa se rumeneasca, dar sa ramana roz in interior asa ca trebuie lasat cam un minut pe fiecare parte.

Enjoy it!

Votati aceasta reteta:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

0 Notes

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

%d blogeri au apreciat: