Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
Pentru blat:
200 gr biscuiti
60 gr unt
Pentru crema de branza:
500 gr ricotta
500 gr branza proaspata de vaci
300 gr zahar
2 oua
2 galbenusuri
semintele de la o pastaie de vanilie
coaja rasa de portocala
Pentru topping:
350 gr fructe de padure (eu am avut congelate)
o lingura zeama lamaie
coaja rasa de portocala
25 gr zahar vanilat
Pentru a forma blatul: zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie, dupa care ii amestecam cu untul topit. Se amesteca bine pana cand este tot untul absorbit de biscuiti. Amestecul il punem intr-o forma rotunda de 26-28 cm (unsa cu unt in prealabil), cu pereti detasabili. Presam foarte bine si il bagam la frigider pana cand facem crema.
Intr-un vas inalt amestecam cu mixerul ricotta, crema de branza si zaharul pentru 3 minute pana cand acesta din urma se topeste. Se adauga ouale, semintele din pastaia de vanilie, coaja de portocala si se omogenizeaza.
Se toarna crema de branza peste biscuiti si se baga la cuptorul preincalzit la 180C pentru 35-40 minute, pana cand marginile incep sa se rumeneasca.
Pentru a finaliza reteta preparam si toppingul : se pun intr-o craticioara fructele de padure, zeama de lamaie, coaja de portocale si zaharul vanilat. Se fierb la foc mic pentru aproximativ 10 minute, pana se inmoaie fructele si se lasa la racit.
Se toarna toppingul peste prajitura racita si cel mai bine este sa o lasati peste noapte la frigider.
Enjoy it!
0 Notes