Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
3 ardei grasi rosii
1 catel de usturoi zdrobit
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa rosie taiata in felii subtiri
2 linguri de otet balsamic
200 gr branza de capra Sainte Maure
2 lingurite cimbru proaspat, plus cateva crengute pentru decor
3 oua batute
200 gr iaurt grecesc
sare si piper negru proaspat macinat
Pentru aluat:
250 gr faina alba
1 lingurita sare fina
150 gr unt nesarat, taiat in bucati
1 ou batut
1 lingura lapte
Aceasta tarta cu aroma de vara este perfecta pentru masa de pranz alaturi de prieteni! Aceasta reteta este din cartea lui Eric Lanlard – “Tart it up”.
Primul pas este aluatul pentru tarta:
Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un bol mare. Cu ajutorul degetelor, se adauga untul si se amesteca pana cand amestecul se aseamana cu un pesmet fin.
Se face un gol in centru si se adauga restul ingredientelor. Din nou, cu ajutorul degetelor, se amesteca pentru a forma un aluat neted.
Se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta usor de doua sau de trei ori. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider timp de cel putin 30 de minute inainte de utilizare.
Se pune aluatul racit pe o suprafata presarata cu faina si se intinde cu 5 cm mai mult decat forma de tarta. Se unge cu putin unt tava pentru tarta, apoi se pune aluatul in tava cu ajutorul unui sucitor.
Se ridica cu atentie marginile aluatului in sus pentru a pune aluatul tava. Se apasa aluatul ferm, pentru a va asigura ca nu exista aer intre aluat si tava. Se indeparteaza aluatul in exces de pe marginile tavii.
Se inteapa aluatul din loc in loc cu ajutorul unei furculite si apoi se lasa pentru 15 minute la frigider. Se pune peste aluat o hartie de copt apoi peste aceasta se pun bile de patiserie pentru copt sau boabe de fasole.
Se coace în cuptorul preincalzit la 180˚C, timp de 10-15 minute, apoi se scoate hartia de copt impreuna cu bilele de copt si se mai lasa in cuptor pentru inca 10 minute sau pana cand partea de jos este uscata si tare, iar marginile de sus sunt aurii.
Pentru a face compozitia: se taie ardeii in sferturi si se indeparteaza semintele. Se pun ardeii pe o tava impreuna cu usturoiul si se stropesc cu o lingura de ulei de masline. Se coc in cuptorul preincalzit, la 180˚C, timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand ardeii se inmoaie. Eu i-am si decojit, dar ii puteti lasa si necojiti.
Se pune uleiul de masline ramas intr-o cratita la foc mic si se adauga ceapa. Se gateste timp de 5 minute, sau pana cand aceasta incepe sa se inmoaie, apoi se adauga otetul balsamic. Se gateste pentru inca 5 minute, sau pana cand se reduce otetul si va ramane marmelada de ceapa rosie. Se imprastie marmelada uniform peste aluatul de tarta.
Se pun ardeii copti peste marmelada de ceapa si apoi branza de capra. Se presara cu frunzulite de cimbru peste branza.
Se mixeaza ouale impreuna cu iaurtul grecesc intr-un bol mic si se asezoneaza cu sare si piper. Se toarna acest amestec peste tarta.
Se coace in cuptor timp de 25-30 de minute, sau pana cand tarta devine aurie. Se presara cimbru peste tarta pentru ornat.
Enjoy it!
0 Notes