Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
Pentru blat:
130 gr biscuiti faramitati
1/4 lingurita scortisoara macinata
80 gr unt topit
Pentru crema:
900 gr crema de branza
250 gr zahar
115 gr smantana
1 pastaie de vanilie
2 lingurite extract de vanilie
5 oua mari
Cei care au vizitat SUA cu siguranta au mancat un cheesecake la Cheesecake Factory. Sunt renumiti pentru acest desert si au peste 35 de feluri diferite. In lumea cheesecake-urilor, din punctul meu de vedere, ei detin suprematia. Daca nu ati gustat din minunatele lor cheesecake-uri va propun sa incercati urmatoarea reteta.
Pentru blat se macina biscuitii, se adauga scortisoara si apoi untul. Se pune aceasta compozitie intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, de 26 – 28 cm (unsa cu unt in prealabil). Se apasa foarte bine pentru a o nivela si se lasa la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Fundul si laturile bazei, pe exterior, se infasoara in folie de aluminiu. Acest lucru trebuie sa etanseze forma pentru a nu permite apei sa treaca in momentul in care se va pune la cuptor.
Incalziti cuptorul la 246 ° C si puneti in el o tava umpluta cu apa pana la jumatate.
Se combina crema de branza, zaharul, smantana si vanilia intr-un mixer electric. Se amesteca pana se omogenizeaza si compozitia devine cremoasa. Se adauga ouale in amestecul de crema de branza, fara a se opri mixerul. Se amesteca in continuare pana cand acestea sunt incorporate.
Se pune crema peste blatul de biscuiti si se aseaza cu grija in tava cu apa din cuptor.
Se lasa in cuptor pentru 12 minute, dupa care se regleaza temperatura cuptorului la 176° C si se coace in jur de 50 – 60 de minute pana cand se formeaza o crusta Se scoate din cuptor si se lasa la racit inainte de servire.
Enjoy it!
Spune-mi te rog, poate pare o intrebare naiva, dar smantana de care? Pentru frisca, de gatit sau smantana simpla? Multumesc! 🙂
Buna, smantana de frisca, eu folosesc elle vire, 35%, este foarte buna! cu mult drag!