Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
3 linguri ulei de masline
6-8 foi de placinta
50 gr de pesmet
125 gr sparanghel
2 zucchini
6 oua
coaja rasa de la 2 lamai
patrunjel, menta si busuioc
200 gr crema de branza
250 gr branza feta
M-am indragostit de aceasta reteta imediat ce am citit-o in revista GoodFood. Am mai adaugat eu cateva ingrediente fata de reteta originala, precum branza si multe ierburi aromate, pentru un plus de savoare, si a iesit absolut delicoasa.
Aceasta tarta lejera si savuroasa este plina de legume de primavara, ierburi aromate si branza feta, toate invelite in foi crocante de placinta!
Se incinge cuptorul la 180 si se pune in el o tava pentru a se incalzi. Se unge cu putin ulei de masline o alta tava, putin adanca (18x25cm), si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se pun foile de placinta, pe rand, si se unge fiecare cu ulei. Intre straturile de foi se presara putin pesmet pentru a ramane crocante. Cand ajungi la ultima foaie, unge-o cu putin ulei suplimentar si preseaza marginile tututror foilor pentru a crea o bordura.
Sparanghelul si zucchiniul se felieaza, se asezoneaza cu sare si piper, se stropesc cu putin ulei de malsine si se aseaza pe prima tava incalzita in cuptor.
Se pune aluatul pe raftul de sus al cuptorului si legumele pe cel de jos si se coc concomitent timp de 20 minute.
Se scot legumele din cuptor. Se unge aluatul cu putin ou batut si se coace inca 5 minute pana cand devine auriu si crocant.
Se amesteca ouale cu coaja rasa de lamaie, patrunjelul, menta, busuiocul, crema de branza, sarea si piperul. Se aranjeaza jumatate din cantitatea de legume, se adauga jumatate din canitate de branza feta si amestecul de oua cu crema de branza. Peste acestea se pun restul de legume si branza feta ramasa.
Se pune placinta la cuptor timp de 40 de minute si apoi se serveste cu piper proaspat macinat. Absolut delicios!
Enjoy it!
0 Notes