Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
4 felii mari de paine integrala cu seminte
4 rosii mari sau 15 rosii cherry
ulei de masline
1 lg busuioc uscat
3 fire busuioc proaspat
2 catei usturoi
sare si piper
verdeturi italiene uscate (cimbru, rozmarin, oregano)
parmezan ras
cateva fileuri de ansoa
Pentru o reteta rapida si gustoasa care sa ma duca cu gandul la Italia, eu aleg mereu bruschetele cu tot felul de topping-uri. Pentru astazi am ales sa fac rosiile vedete! 🙂
Se taie rosiile cubulete, se presara un pic de sare peste ele si se lasa intr-un castron sau intr-o sita la scurs.
Intr-un bol amestecam 4-5 Lg ulei de masline cu cei doi catei de usturoi zdrobiti si busuiocul proaspat maruntit.
Feliile de paine le taiem in doua si le ungem pe ambele parti cu 2 Lg ulei de masline amestecat cu busuioc uscat. Mie imi place sa le prajesc intr-o tigaie pe foc mediu, deoarece la cuptor se intaresc destul de rau. Se incinge tigaia si se pun feliile de paine cam 2 minute pe fiecare parte. Cand le punem in tigaie, presaram si un varf de lingurita de ierburi aromatizate italiene, pentru un plus de savoare.
Scurgem rosiile de zeama pe care au lasat-o, pentru ca ne dorim niste bruschete crocante. Amestecam rosiile cu uleiul de masline si cu busuiocul si punem din acest amestec pe fiecare felie de paine.
La final radem niste parmezan si punem cate un file de ansoa pe cateva dintre bruschete, sau pe toate – cum va place.
Enjoy it!
0 Notes