Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
2 buc calamari tuburi
150 gr branza feta
1/2 lamaie
4 Lg ulei de masline
cateva frunze de busuioc
sare
piper proaspat macinat
Pentru garnitura:
300 gr frunze baby spanac
1cub de unt
sare
parmezan proaspat ras
Pentru cei ce iubesc fructele de mare, aceasta reteta cu calamari si branza feta este un deliciu! Cu siguranta atunci cand o sa o gustati o sa va duceti cu gandul la Grecia, la vacanta…..
Decongelati calamarii prin soc termic, ii spalam cu apa fierbiente si ii curatam de eventualele oase sau bucati de grasime din interior.
Preparam o marinata din uleiul de masline, piper si zeama de lamaie. Cu aceasta ungem bine calamarii atat prin interior, cat si prin exterior si ar fi de preferat sa-i lasam macar 30 minute asa.
Intre timp preparam umplutura: se rade branza feta si se amesteca cu frunzele de busuioc maruntite.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute umplem calamarii cu acest amestec, dar avem grija sa lasam un pic de spatiu la capete deoarece calamarii se vor strange pe gratar. Se sigileaza capetele cu ajutorul unor scobitori pentru a impiedica umplutura sa se scurga.
Se incinge foarte bine tigaia grill si se pun calamarii. Se lasa in jur de 3-4 minute pe fiecare parte si cate un minut pe laterale. Calamarii sunt gata cand culoarea alba semitransparenta a tuburilor devine un alb mat. Nu vrem sa lasam calamarii prea mult pe gratar, deoarece devin cauciocosi.
Se scot de pe gratar si se servesc imediat cu frunzele de baby spanac pe care le-am sotat 2 minute intr-o tigaie incinsa cu putin unt si putina sare. La final am ras putin parmezan peste garnitura.
Enjoy it!
0 Notes