Popsicle cu capsuni si prosecco
iulie 3rd, 2016
1 pachet foi de placinta (am folosit 16 foi)
200 gr branza cu smantana
600 gr branza telemea (oaie, vaca, bivolita)
50 gr cascaval
300 ml smantana pentru gatit
2 galbenusuri
250 ml lapte
Aceasta reteta poate fi facuta cu orice tip de branza care va place. Ideal este sa alegeti o branza tare, ca sa o puteti rade usor.
Pentru inceput pregatim amestecul de branza : intr-un bol se rad branza si cascavalul si se adauga 200 ml smantana pentru gatit. Amestecam compozitia pana cand aceasta devine cremoasa.
Se iau foile de placinta si se impart in patru parti egale – cam 3-4 foi pentru un rulou. Cu ajutorul unei pensule se intind, pe foaia de deasupra, 2 linguri din branza cu smantana, intr-un strat subtire. Pentru a forma un rulou, se ia un sfert din compozitia de branza si se intinde sub forma de sul de-a lungul foilor de placinta. Se ruleaza apoi cele 3-4 foi cu branza.
Procedam la fel si cu restul foilor pana cand se formeaza 4 rulouri, pe care le punem intr-o tava unsa cu unt in prealabil.
Se toarna laptele peste rulouri. Galbenusurile se amesteca cu restul de smantana lichida si, tot cu ajutorul unei pensule, ungem rulourile noastre de placinta.
Se dau la cuptor 30-35 minute, la 180C pana devin aurii! Se poate servi atat calda, cat si rece!
Enjoy it!
0 Notes